Vaření s Askem v Praze - Štěrboholích
Ananas s kokosovou omáčkou
- 1 ks sladkého ananasu
- 200 ml kondenzovaného mléka Salko
- 50 g strouhaného kokosu
- 50 g medu
- 50 ml kokosového sirupu
Ananas očistíme a nakrájíme. Salko, kokosový sirup, med a kokos smícháme. V omáčce namáčíme kousky ananasu.
Panenka s parmskou šunkou pro 4 osoby
- 800 g vepřové panenky
- 100 g sušených rajčat
- 100 g parmské šunky krájené
- Sůl, pepř
Panenku odblaníme, tenkým nožem vyřízneme kapsu a naplníme sušenými rajčaty. Osolíme opepříme, zabalíme do parmské šunky. Zprudka opečeme na pánvi ze všech stran a dopékáme v troubě asi 10 minut.
Tyčinky z tvarohového těsta
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g hladké mouky
- 250 g Hery
- Bylinková omáčka
- 250 g bílého jogurtu
- 250 g zakysané smetany
- 3 stroužky česneku
- Bylinky – tymián, rozmarýn, petrželka
- Sul, bílý pepř
Tvaroh, mouku a Heru smícháme ve vláčné těsto, které necháme 1 h odpočinout v ledničce. Mezitím připravíme omáčku, smícháme jogurt se zakysanou smetanou, přidáme nasekané bylinky, česnek, sůl a pepř. Těsto rozválíme na tenký plát, dáme na pečící papír. Rozkrájíme rádýlkem a pečeme asi 15 minut na 180 stupňů Celsia.
Krevetky s česnekem pro 4 osoby
- 1 kg krevet
- 8 stroužku česneku
- 50 g šalotky
- 2 lžíce smetany
- Olivový olej
- Petrželka
- Sůl, bílý pepř
Krevetky zprudka orestujeme asi 2 min. Přidáme jemně nakrájenou šalotku, česnek a další 2 min restujeme, osolíme, opepříme. Na závěr dáme sekanou petrželku a zjemníme smetanou.